Trading 212 // Slovenija 🇸🇮

Saj ravno to. Prijaviš, ko ga dobiš račun, ker ga prej itak še nimaš. :wink:

Sicer pa po moje niso tako “strogi”, če zamudiš nekaj dni, kakšen teden …
image

Ima kdo mogoče kako Template v EXL kjer si vpisuje za e davke za dividende in potem ta ecl samo pretvori v CSV in vloži v e davke?

Thank you

Žal ne. Prvo leto je bila kar velika lekcija zame (preko 800 vnosov) … zdaj si lepo vpisujem posamezne trade v Excel in jih načrtno delam malo, da imam z vnosom v eDavke le kakšnih 15 min. :wink:

Če sicer zadeve razumeme, je potrebno prijaviti št. računa. Na kartici, ki sem jo prejel danes, ni št. računa (IBAN) ampak samo št. kartice, ki jo potrebuješ za plačila. V preteklosti sem prijavil ze N26/Rev., sam tam sem imel dokumentacijo in IBAN. :sweat_smile:

U, to pa je zanimivo - najbolje, da napišeš kakšen mail na FURS. :blush:

Malo sem brskal in našel tole: https://data.si/blog/racuni-iz-tujine/

Računi iz tujine: Česa ni treba prijaviti?
Spletnih storitev, kot so Bet365 britanska stavnica, Skrill predplačniški račun, Paypal in Monese, zaenkrat ni treba prijavljati, dokler imajo ti vlogo t. i. elektronske denarnice, pojasnjujejo na FURS. V primeru, da ponudniki te spletne storitve nadgradijo tako, da računi prevzamejo funkcijo plačilnega računa s personalizirano številko (npr. IBAN), na katerega se imetniku lahko nakazujejo prejemki (npr. plača), je tak račun potrebno prijaviti. Na FURS opozarjajo še, da je ponudnik Revolut računa pred kratkim že nadgradil spletno aplikacijo, zato morajo imetniki ta račun prijaviti."

To razumem, kot da tega ni potrebno prijaviti, saj morajo prilivi obvezno izvirati iz osebnih računov, za katere se smatra da so prijavljeni.

Prijaviš pa mirno spis :wink:

Lahko kdo shara izvoz zgodovine trgovanja v CSV?

Ukvarjamo se namreč s konverzijo poročil o zgodovini trgovanja raznoraznih tujih brokerjev v XML format, ki ga je mogoče uvoziti v eDavke za poročanje kapitalskih dobičkov od delnic, izvedenih FI in dividend.

https://edavki.rešitve.si/

Brokerja Trading 212 še nimamo pokritega in bi ga radi sedaj dodali. Tako da če ima kdo na voljo možnost, da izvozi zgodovino trgovanja v CSV in nam pošlje, bo za celotno skupnost koristno.

Že dobil. Hvala za pomoč.

Zdravo. Tudi jaz sem nov na platformi in se ubadam kako prijavit račun na fursu. Na T212 pod acc details imam samo 8 mestni customer ID in 8 mestni invest acc ID. Imam tudi kartico na platformi, kjer je pa samo št kartice (ne računa), če pa grem pod bank transfer mi izpiše podatke od J.P Morgan SE.
Moje vprašanje je sedaj kaj vpisat…a vpišem podatke od J.P. Morgan? Kako je potem z državo? Trading 212 Markets Limited (naštet kot beneficiary) je v Cipru, medtem ko je J.P Morgan v nemčiji.

Hvala za odgovore

Sam sem imel pred kratkim podobno vprašanje.
Odgovor sem našel tu: https://data.si/blog/racuni-iz-tujine/
Ker gre le za plačilni račun in mora nakazani denar nujno izvirati iz osebnih bančnih računov (ki so prijavljeni) le tega ni potrebno prijaviti.

Ko pa bo/če bo podjetje T212 v prihodnosti pridobilo bančno licenco in bodo naši računi pridobili IBAN številko (kot se je zgodilo pri IBKR), potem bomo morali FURSU prijaviti te račune.

Zdravo,

Naletel sem na eno težavo, in sicer, da program pri izpolnjevanju obrazca Doh - KDVP ob kliku na gumb “Izračun” javi napako, da je potrebno vnesti vsaj eno odsvojitev. V mojem primeru je odsvojitev vnešena parametri pa izpolnjeni (datum odsvojitve, količina odsvojenega v.p. in vrednost ob odsojitvi), ampak me sistem še kar ne spusti čez.

Zanima me, če ima kdo podobne težave?
Lep pozdrav

hmmm, zveni čudno. imaš kakšen print screen (lahko tudi ZS), ker me prav zanima?

Seveda - tako nekako zgleda zadeva.

kje imaš zapis “datum pridobitve”?

Itak, samo sledil sem navodilom in preprosto vnesel XML. Je pa error message zelo dvoumen in sem napako iskal samo v “odsvojitvi”.

Hvala!

Zdravo, sem nov tukaj. Tale davkarija me je kar precej zmedla. Za preizkus sem nekaj kupil in prodal, ta denar sem obdrzal na aplikaciji in vlozil naprej. Vprasanje; davcne napovedi se oddajo za prodane zneske ali za tiste, ko prenes na svoj bancni racun

Živjo! Leta 2022 sem kupila nekaj na Trading 212. Lani prodala in zdaj me čaka napoved. Obupujem in ničesar ne razumem. Odprem obrazec in naj bi vpisovala pod 1, ampak ko kliknem vnos pridobitve, mi odre že 2. stolpec, medtem ko v prvem 6, 7, 8, 9 manjka. Kaj delam narobe?

Če ima kdo preveč transakcij za ročen vnos nakupnih in prodajnih transakcij, potem pa so tu zraven še dividende in obresti, je na voljo rešitev tukaj: https://edavki.rešitve.si/

Pokrivajo tudi Trading212 brokerja, med ostalimi…