Trading 212 // Slovenija 🇸🇮

…naj bi bila sredstva do 100k EUR varna…

Kolikor sem nazadnje bral…

Ne, le 20k, če si pri Trading 212 Markets Ltd. Ni pa mi jasno to zavarovanje do 1mio. Verjetno je nek limit koliko maksimalno zavarovalnica izplača v celoti in je to morda neko zavajanje

"…the value of your client funds and client assets held with Trading 212 is protected by the ICF up to a maximum of €20,000. In addition to the ICF, Trading 212 Markets Ltd. provides its clients with free private insurance from Lloyd’s of London, giving coverage of up to 1 million Euro. "

Jaz sem pri T212 UK…tam je 85k£

Zakaj si pa šel na T212 markets? Kakšen poseben razlog?

Ko ob registraciji izbereš državo rezidenstva, avtomatično spadaš pod Trading 212 Markets Ltd. (Ciper), ki je za EU države.

Hmmm…to mora biti pa na novo. Jaz imam odprt account še pred Brexit, mogoče zato razlika (residenstvo imam pa SLO) Je še kdo drug Cipru pristal?

Pozdravljen,
Ne najdem nekih bolj ažurnih informacij glede poročanja za davke, kot te iz leta 2020 in 2021?
Kakšno je sedaj najbolj optimalno poročanje, da ne bi po nepotrebnem izgubljal časa potem februarja?
Lp
Uroš

Kako to misliš? Ali da bi si že prej kaj vodil. Jaz imam vse v EXL enkrat na mesec si naredim update.

25 % davek plačaš po potem dol po lestvici. Dividende pa itak 25% .

Ne moreš pa ga prijavit prej ker niso odprti obrazci na e-davki za 2024 že zdaj.

Sigurno je pa še kaj boljs kot exl…bojo kolegi povedali.

1 Like

Hvala. Točno to sem mislil, kake prakse uporabljate, ker sem se začel sekirat koliko dela bom imel februarja.
Torej mesečno si updajtaš EXL, potem pa ta EXL februarja uvoziš na edavke?
Lp
Uroš

hej,

exl ne mores uvozit si bos moral pretvorit v CSV. (jaz se nisem tako dalec, kucam v E-davke rocno ene dva dni).

Ce imas kaj denarja, se ti ga splaca gor polozit, so visoke obresti. (previ prvo do koliko imas zavarovan denar na T212, ce si na T212 Markets (ciper) mislim da je nekje 20-30k. (4.2 % izplacajo se pa dnevno). → meni zelo dobra zadevca.

Ima kdo kaksno zelo trgovano delnico na lending, pa da priblizno ve kolliko dobi placano v % …se lahko primerja z depozitom ?

Ali kdo se kaj pocne na netu da dodatno zasluzi? Kaksna ideja?

Pozdravljeni,

Je kdo uspel kupit US ETF na kateri platformi?

Problem s KID, ki ga očitno ni.

Našel sem meni zanimive sklade in jih ne morem kupit na T212 IBKR Etoro…

TastyTrade ne podpira Slovenije na žalost, tam se menda da kupit.

Se je že kdo ubadal s tem kako obiti sistem?

Thank you a lot

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje glede Trading212 kartice in prijave “odprtega računa v tujini”. Ob registraciji za T212 kartico nisem prejel nobenih dokumentov. Pri dodajanju denarja je potrebno navesti referenco in če prav razumem gre vse preko glavnega računa T212, ki je odprt pri J.P. Morgan.

Ali je sploh prišlo do odprtja klasičnega računa? Je račun sploh možno prijaviti? Če ja, katere dokumente sploh lahko priložim, saj ničesar nisem prejel? Edini dokument, ki ga lahko priložim je dokument o transakcijah.

Hvala in lep pozdrav!

Že imaš kartico ali …? Sicer pa, ko boš prejel kartico, boš prejel tudi št. računa → to številko vneseš v eDavke.

Ne, kartice še nimam. Ravno to je problem, saj naj bi fursu javil v roku 8 dni. Če bo kartica potrebovala dalj časa, bi bil tehnično gledano v prekršku :sweat_smile:.

Bom počakal pa je.

Saj ravno to. Prijaviš, ko ga dobiš račun, ker ga prej itak še nimaš. :wink:

Sicer pa po moje niso tako “strogi”, če zamudiš nekaj dni, kakšen teden …
image

Ima kdo mogoče kako Template v EXL kjer si vpisuje za e davke za dividende in potem ta ecl samo pretvori v CSV in vloži v e davke?

Thank you

Žal ne. Prvo leto je bila kar velika lekcija zame (preko 800 vnosov) … zdaj si lepo vpisujem posamezne trade v Excel in jih načrtno delam malo, da imam z vnosom v eDavke le kakšnih 15 min. :wink:

Če sicer zadeve razumeme, je potrebno prijaviti št. računa. Na kartici, ki sem jo prejel danes, ni št. računa (IBAN) ampak samo št. kartice, ki jo potrebuješ za plačila. V preteklosti sem prijavil ze N26/Rev., sam tam sem imel dokumentacijo in IBAN. :sweat_smile:

U, to pa je zanimivo - najbolje, da napišeš kakšen mail na FURS. :blush:

Malo sem brskal in našel tole: https://data.si/blog/racuni-iz-tujine/

Računi iz tujine: Česa ni treba prijaviti?
Spletnih storitev, kot so Bet365 britanska stavnica, Skrill predplačniški račun, Paypal in Monese, zaenkrat ni treba prijavljati, dokler imajo ti vlogo t. i. elektronske denarnice, pojasnjujejo na FURS. V primeru, da ponudniki te spletne storitve nadgradijo tako, da računi prevzamejo funkcijo plačilnega računa s personalizirano številko (npr. IBAN), na katerega se imetniku lahko nakazujejo prejemki (npr. plača), je tak račun potrebno prijaviti. Na FURS opozarjajo še, da je ponudnik Revolut računa pred kratkim že nadgradil spletno aplikacijo, zato morajo imetniki ta račun prijaviti."

To razumem, kot da tega ni potrebno prijaviti, saj morajo prilivi obvezno izvirati iz osebnih računov, za katere se smatra da so prijavljeni.

Prijaviš pa mirno spis :wink: