Trading 212 // Slovenija 🇸🇮

Pozdravljeni,

ustvarjam temo za uporabnike, ki uporabljamo platformo Trading 212 in smo rezidenti Slovenije. Razmišljal sem, da bi bilo dobro, da imamo ločeno debato od ostalih držav, saj bi bila ta tema namenjena diskusiji, ki je vezana na Slovenijo. V mislih imam predvsem prihajajočo davčno napoved in podobne zadeve, s katerimi bi si lahko pomagali/diskutirali.

Sam sem uporabnik platforme Trading 212 od avgusta 2020, zato še nisem imel izkušnje z davčno napovedjo in oddajo XML-ja. Je kdo uporabnik že dlje časa? Kako ste uredili oddajo preko eDavkov?

Lep pozdrav,
Gregor

3 Likes

Zdravo Blaž,

sam imam preko 300 transakcij, tako da bom težko ročno vse vpisoval. :blush:
Povezava, ki si jo nalepil, ne deluje. Sam sem obudil tudi temo na Slo-Tech, tako da držim pesti na dobre obeti. En uporabnik se je že javil, da bi lahko pomagal: https://slo-tech.com/forum/t760618/0

Ravno danes sem pisal na FURS za navodila glede XML datoteke.

Glede strani, pa mi ne odpre. :man_shrugging:t2: :relaxed:

Sem prejel odgovor FURS-a: “XML strukture obrazcev v eDavkih se nahajajo na strani”: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/OpenPortal/pages/technicals/formsxml.aspx

Sem sicer pred kratkim odprl spodnjo temo. Nisem pa še zasledil! Odlična novica! :wink:

1 Like

Ziher bo treba kaksni konverter iz Trading212 CSV do eDavki XML-ja narediti.

1 Like

Update. :wink:

Zdravo.

Prejšnji teden sem uspel prenesti zgodovino transakcij v Google sheets z uporabo skripte, ki je bila objavljena v eni od tem na T121:

En korak manj do XML-ja.

Sam si dnevno (oz. ko nastanejo) kopiram transakcije, ki jih prejmem po mailu v Google Sheets. Bom pa imel težave z XML-jem, saj toliko pa spet nisem vešč programiranja. Verjetno me čaka večdnevni ročni vnos na portalu eDavki. :relieved:

kako je pa sedaj s poslovanje po 1.1.2021? Se kaj spremeni na nivoju davkov? Kot je iz maila razvodno, naj bi se spremenilo samo na UK regulatorja (brez EU ragulativ). Ostalo pa ni nič zapisan.

Tako je, davke pri nas ureja FURS.

Lep pozdrav, kdo ve kaj se menja po novem letu zaradi Brexita, ali me mora za kaj skrbeti? Hvala

Zaenkrat nič konkretnega. :+1:t3:

Zdravo,

Super da ste odprli SLO temo :+1::+1::muscle:

Sam se uporabnik od nov 2020.

Za enkrat sem si naredil en dividend pie.
2021 pa se dodam kak trade.

Ima kdo izkušnje glede davkov pri dividendah? Se kaj poberejo razen 15% USA?

Lp

Zdravo Miha,

sam sem sicer začel letos avusta, tako da tudi mene čaka prvič delo s prijavo na FURS. Tudi za dividende je potrebno plačati še razliko do 27,5 %.

1 Like
1 Like

Zdaj je na voljo za iOS.

1 Like

Zdravo,

Imate že kakšno idejo kako sedaj po BREXITu nakazovati mesečno za varčevanje na T212, ko bo potrebno dodatno plačati za čezmejno plačilo izven EU, poleg tega so pa uvedli tudi strošek nad skupnih 2000€ za plačilo s kreditno kartico?

LP

Zdravo,

Koliko pa je provizija za izven EU, si se že pozanimal?

Jaz plačujem 0,29 € za nakazilo - (trenutno).

Izkoristit 2000€ potem pa večje zneske in manjkrat če bo toliko večja provizija.

Ima kdo še kje drugje odprt trgovalni račun? Kako je tam?

Thnx
Lp
M

Bank transfer (SEPA?) nakazila so brez stroškov. Sredstva prispejo na trgovalni račun v roku dveh dni.