ustvarjam temo za uporabnike, ki uporabljamo platformo Trading 212 in smo rezidenti Slovenije. Razmišljal sem, da bi bilo dobro, da imamo ločeno debato od ostalih držav, saj bi bila ta tema namenjena diskusiji, ki je vezana na Slovenijo. V mislih imam predvsem prihajajočo davčno napoved in podobne zadeve, s katerimi bi si lahko pomagali/diskutirali.
Sam sem uporabnik platforme Trading 212 od avgusta 2020, zato še nisem imel izkušnje z davčno napovedjo in oddajo XML-ja. Je kdo uporabnik že dlje časa? Kako ste uredili oddajo preko eDavkov?
sam imam preko 300 transakcij, tako da bom težko ročno vse vpisoval.
Povezava, ki si jo nalepil, ne deluje. Sam sem obudil tudi temo na Slo-Tech, tako da držim pesti na dobre obeti. En uporabnik se je že javil, da bi lahko pomagal: https://slo-tech.com/forum/t760618/0
Sam si dnevno (oz. ko nastanejo) kopiram transakcije, ki jih prejmem po mailu v Google Sheets. Bom pa imel težave z XML-jem, saj toliko pa spet nisem vešč programiranja. Verjetno me čaka večdnevni ročni vnos na portalu eDavki.
kako je pa sedaj s poslovanje po 1.1.2021? Se kaj spremeni na nivoju davkov? Kot je iz maila razvodno, naj bi se spremenilo samo na UK regulatorja (brez EU ragulativ). Ostalo pa ni nič zapisan.
Imate že kakšno idejo kako sedaj po BREXITu nakazovati mesečno za varčevanje na T212, ko bo potrebno dodatno plačati za čezmejno plačilo izven EU, poleg tega so pa uvedli tudi strošek nad skupnih 2000€ za plačilo s kreditno kartico?