Trading 212 // Slovenija 🇸🇮

Pozdravljeni,

ustvarjam temo za uporabnike, ki uporabljamo platformo Trading 212 in smo rezidenti Slovenije. Razmišljal sem, da bi bilo dobro, da imamo ločeno debato od ostalih držav, saj bi bila ta tema namenjena diskusiji, ki je vezana na Slovenijo. V mislih imam predvsem prihajajočo davčno napoved in podobne zadeve, s katerimi bi si lahko pomagali/diskutirali.

Sam sem uporabnik platforme Trading 212 od avgusta 2020, zato še nisem imel izkušnje z davčno napovedjo in oddajo XML-ja. Je kdo uporabnik že dlje časa? Kako ste uredili oddajo preko eDavkov?

Lep pozdrav,
Gregor

2 Likes

Zdravo! Jaz se strinjam za diskusijo o slovenskih davkih in prijavljanju na eDavke. Sam sem tudi šele letos začel s T212 (konec avgusta), zato nimam izkušenj z napovedjo davkov. Zaenkrat si pišem vse moje zaključene trade v Excel datoteko in jih bom potem ročno vnesel v portal eDavki.
Glede XML-ja pa nisem našel nič uporabnega (niti reddit, niti slotech forum). Edino tale link (slotrader) je omembe vreden, vendar meni ne uspe postopka pripeljati do konca - niti par stvari ne razumem.

Pozdrav, Blaž

Zdravo Blaž,

sam imam preko 300 transakcij, tako da bom težko ročno vse vpisoval. :blush:
Povezava, ki si jo nalepil, ne deluje. Sam sem obudil tudi temo na Slo-Tech, tako da držim pesti na dobre obeti. En uporabnik se je že javil, da bi lahko pomagal: https://slo-tech.com/forum/t760618/0

Aha, ob takšnem številu transakcij postane to kar problem, verjamem. Jaz jih imam do sedaj okoli 40-50. Glede povezave bom še tako probal: http://slotrade.blogspot.com/
Če ne odpre, v Google napiši ‘‘slotrade’’ ali pa ‘‘trgovanje z delnicami na ameriški borzi’’. Gre za nek slovenski trgovalni blog na blogspotu. Mogoče najdeš kaj uporabnega pod zavihkom ‘‘Davki’’. Sicer pa ima pod ‘‘Orodja’’ napisan postopek in tudi program za pretvorbo Excel datoteke v CSV in potem v XML format.

Koliko pa sem pregledal slovenski reddit na temo delnic in davkov, se večina strinja, da bi vlada morala zagotoviti uporabnikom prijazna navodila za napovedovanje davkov na eDavkih. Tudi za ustvarjanje XML datoteke.

Ravno danes sem pisal na FURS za navodila glede XML datoteke.

Glede strani, pa mi ne odpre. :man_shrugging:t2: :relaxed:

1 Like

Ok, super glede XML. Sem videl objave na slo-techu.
Sicer za spletno stran se mi zdi čudno, ker meni vse normalno odpre. Lahko pa naredim par screenshotov in prepošljem datoteke za pretvorbo XML, če bo kaj pomagalo. :sweat_smile:

Sem prejel odgovor FURS-a: “XML strukture obrazcev v eDavkih se nahajajo na strani”: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/OpenPortal/pages/technicals/formsxml.aspx

1 Like

Zdravo! Ne vem, koliko spremljaš forum tukaj oz. če si videl zadnje novice glede exporta podatkov.
“Implementation has started recently. Soon you’ll be able to export your account history as CSV or PDF.” Res pa je, da se ne ve, kakšna bo struktura CSV datoteke.

Sem sicer pred kratkim odprl spodnjo temo. Nisem pa še zasledil! Odlična novica! :wink:

2 Likes

Ziher bo treba kaksni konverter iz Trading212 CSV do eDavki XML-ja narediti.

2 Likes

Update. :wink:

1 Like