Trading 212 // Slovenija 🇸🇮

Sam sem si pred zaključkom leta nakazal nekaj v naprej, tako da letos še nisem. Ampak že tako sem prej iz svoje banke nakazal na N26. Iz N26 pa kasneje željeno količino na T212. Iz banke na N26 pa je vedno bilo 0,39 EUR stroška/provizije, tako da ta strošek ostaja …

Ker mesečno vlagam v en škotski fund, mi bolj najeda stamp duty, kot strošek prenosa iz banke. :sweat_smile:

Zadnji depozit na trgovalni račun sem izvedel 07.01.2021. V opombe je treba dodati referenco, ki je dosegljiva v aplikaciji pod Deposit funds > Bank Transfer > Reference code in nakazat na bančni račun, ki je naveden na istem mestu. Stroškov za nakazilo med N26 in T212 ni.

So na N26 kakšni stroški? Vodenje računa, kartice…

Če prav razumem samo nakazilo iz SI banke na N26 ( plačaš provizijo par 10 centov) in nato free transfer na T212…

Thnx brkofi

Nobenih stroškov na Standard računu pri N26 (do 50k). Bančni račun je potrebno prijavit FURS-u v osmih dneh od odprtja.

Btw… Sl banka je nepotrebna v kolikor nisi vezan s kreditom in nisi uporabnik fizičnih poslovalnic.

Odlično. Torej imamo ugodno varianto za nakazilo! :+1:t3:

P.s. @Miha, če potrebuješ refferal code za nov račun N26, je moj: gregorj5390.

Pozna kdo koga, ki mu bo izdelal XML za prijavo na eDavke?

Thnx, bom uporabil.

Imaš mail kam si to prijavil, ali preko E-davkov?

Lp

Namestiš si aplikacijo eDavki na telefon in tam vpišeš (ko prejmeš) št. bančnega računa.

Se pravi da bo najboljše kombinacija iz Slovenske banke na N26, to že delam dlje časa.
Potem pa iz Nemčije v UK brez stroškov, upam da bo to držalo dolgoročno.
A transfer v drugi smeri proti Nemčiji oz. pol naprej v Slovenijo na naše banke je že kdo delal, ali bolj dolgoročno kupujete in držite na T212?

Sam počnem ravno tako, kot si opisal. Nisem pa še delal v drugo smer, saj držim dolgoročno.

Še eno vprašanje ko smo ravno tu, nazadnje ko sem nakazoval na T212 iz Slovenije mi je nakazilo priletelo na CFD račun, namesto na Invest. Se je še komu zgodilo kaj takega?

Sam še nisem uporabljal CFD, tako da meni ne.

Tudi jaz ne uporabljam CFDja, ne vem kako je zašlo tja.
Saj se da prestavit z enega na drugega, tak oda ni problema.

1 Like

Ja meni se je to zgodilo… bil kr sok ker nisem takoj vedel kje je denar ze panika

Ima kdo okviren čas koliko traja nakazilo z N26 na T212?

Pozdravljeni,
Tudi sam še nisem oddajal obrazcov fursu za izplačilo dividend.

Pa bi želel , da ko bo nekdo od vas to počel letos da malce opiše postopek :slight_smile:
Sem prišel do sem :

Ni mi jasno, kje dobit naslov ETF-a , Davčna številka izplačevalca dividend*, kako videti kakšen je Tuji davek (v EUR) ?

Mi lahko kdo pomaga tukaj :slight_smile:
Hvala lepa!

Največ 2 delovna dneva.

1 Like

Lep pozdrav,

Ali lahko prosim za eno obrazložitev :innocent:
kako Durs ve kaj vse sem kupil in prodal? Začel sem z Decembrom in ker sem se hotel zraven učiti Day, Swing, Long tredanja imam čez 100 nakupov in prodaj… Denar Ni velik!
A zdj morn zapravit še en kup časa za to birikracijo?
A meniš/menite da bo kaj narobe če letos za (2020) to ne naredim ali če samo vpišem 5 trejdov in to je to?
Hvala za odgovor, res nisem pričakoval še vse te davčne zaplete…

Nisi edini. :sweat_smile:
Je potrebno, saj praviloma prejme FURS vse podatke ob brokerjev. Ob prijavi si dal tudi svojo davčno, tako da se jaz ne bi hecal. :blush: Sam jih imam preko 800, naj ti bo v tolažbo. :wink:
Sem pa “že” pri tretjini vseh vnosov.