Trading 212 // Slovenija 🇸🇮

:astonished: Katastrofa! Kakšen je bil njihov odgovor?!

Thank you for getting back to us, and please excuse me for the wrong documents.
There is no need to forward them their documents. I can assure you that they have already received them.

Meni se tole zdi kar velika kršitev varstva osebnih podatkov uporabnikov, kaj menite?

Pozdravljeni, meni so upoštevali dobiček od prodaje za otroške doklade. Ali ve kdo, če obstaja kakšen zgornji limit ali gledajo vse. Vem da se pri dohodnini ne upošteva, pri otroškem pa. Hvala za odgovor.

Absolutna katastrofa! :exploding_head:

The subject of data protection has always been a major priority for us. You can rest assured that we’ve investigated the reasons for the occurrence and have taken the necessary measures to prevent this from happening again.

Do excuse us for the provoked inconvenience and thanks, @Neophytez for bringing this up.

Živjo,

sem čisto nov in preden začnem bi prosil za malce pomoči, da vem, če prav razumem. Bi pa načeloma v večini vlagal mesečno v obliki PIE Autoinvest, ki bi ga sam sestavil.

• Račun imaš kot rezident EU lahko samo v valuti EUR (vidim da nekateri govorite, da imate v USD, vendar mi pri registraciji tega ne ponudi)
  • Če gledam delnice, ki so tako na US trgu kot npr na DE, kaj je bolje da vzamem (Če vas prav razumem, če vzamem USD se mi pri vsaki menjavi obračuna FX Fee za menjavo iz EUR v USD, če imam EUR pa zna biti več obdavčitev.
  • Ima FURS po vsem tem času že kakšna bolj jasna navodila ali se vsak z njimi dogovarja po svoje? Videl sem tudi objavo od @ Neophytez za Python skripto, katero si bom po nekaj transakcijah pripravil. JE torej dovolj, da enkrat letno oddaš poročilo o transakcijah na FURS ali je treba paziti še na kaj?
  • Mogoče še tole, me zanima pravilnost izračuna. Torej če vlagam npr 10 let mesečno 50 EUR in da predvidevam cca 10% donosnost, da bo v 10 letih davka za cca 1100EUR? Je kje kak kalkulator?

Hvala vsem za pomoč

“Major priority” and yet you managed to make such a big mistake!

I’ve already informed the third party whose documents were sent to me, I think you owe them an apology, not me.

I was considering closing T212 account for a while, since you don’t offer share transfer. But today I’ve made my mind :v:

Hej,

Ima kdo dobro idejo za nakup ruskih delnic.

Sam ne poznam kaj več od Gazprom, Rosnef…

Thnx za vsako idejo

Pozdravljeni,

dobil sem tax statement v pdf obliki. Vsi trejdi so v USD. Kako to najhitreje dam v EUR in v obliko za oddajo napovedi.

Vedno čakati do zadnjega.

Hvala za pomoč.

Ni druge kot preračunat s tečajem Banke Slovenije. Sam sem ročno vnašal vse trade-e.

Naredil sem Python CLI aplikacijo, ki naredi XML datoteko pripravljeno za uvoz v eDavke: GitHub - mpecovnik/stock-portfolio: A tool to keep track of a stock portfolio, make extrapolations, visualizations and other tools like creating importable tax reports (for Slovenia tax authority).

Zaenkrat sem podprl le DivDoh obrazec ker je to to kar sam potrebujem, če pa bi obstajalo zanimanje pa lahko naredim podporo še za KDVP.

1 Like

Zdravo,

Ima kdo odprt CFD račun na T212

Pozitivne/negativne izkušnje?

Živijo!

Je kdo probal poslati že Tax Statement T212 (PDF ki ga pošlje support) namesto izpolnjevanja Doh-Div dokumenta?

Zdravo,

izpolniti je potrebno v vsakem primeru - temu se žal ne moreš izogniti - statement pa je le priloga, ki jo na koncu priložiš.

1 Like

Kje dobis vse te podatke, na izvoženi CSV datoteki jih ni.

Te podatke (o podjetjih) dobiš na spletu.

Se je kdo kaj poglobil v to novo opcijo Share lending.

Imam vklopljeno in je zelo transparentno prikazano. Vedno lahko izklopiš, tako da ni strahu. :wink:

Ima kdo custody account za otroka?
Imam 4 letni hčerki in bi rad mesečno vlagal na njen account m T212 tega ne omogoča, kakšna ideja kje imajo to?

Thnx

1 Like

Pozdravljeni,
Zelo dober video, priporočam. Sam sem naletel še na eno težavo, in sicer, da program pri izpolnjevanju obrazca Doh - KDVP ob kliku na gumb “Izračun” javi napako, da je potrebno vnesti vsaj eno odsvojitev. V mojem primeru sem delnice do sedaj samo kupil, nisem pa prodal še nobene, zato odsvojitve ne morem zapisati. Zanima me, ali morda kdo pozna rešitev?
Lep pozdrav