Trading 212 // Slovenija 🇸🇮

Za brezplačna nakazila na trgovalni račun je ok vsaka banka, ki ne zaračunava provizije za SEPA nakazila: “Post-Brexit, the UK maintains participation in SEPA and we continue to provide SEPA payments solutions across both the UK and the EU”.

Tudi pri izplačilih ni pričakovati posebnosti.

O izkušnjah z N26 se že nekaj let vije nit na Slo-techovem forumu:
https://slo-tech.com/forum/t696755/6999

Oj, si si že kaj nakazal letos s T212 na N26, da bi videl ali so v tej smeri kake provizije za dvig denarja z računa?

Ne.
Kakšno provizijo, ki ni predmet pogojev poslovanja, naj pričakujem?

Pojma nimam. Jim bo treba spisat en mail.

Kakšen mail, komu? Saj ni nobene provizije? :thinking:

Hvala za odgovor. Nekako mi pa ne da mira ta menjalni tečaj, ali vsi preračunavate po ECB, ker ima trade 212 manjši tečaj kot ECB. To v praksi pride za durs več denarja, ki ga nimam toliko na računu, plačati pa je treba pač dohodnino od pretvorbe. To se mi zdi res čudno bom drugo leto kar njihov tečaj pustil. Me pač zanima če gre to skozi…

Te prav razumem, da je nakazilo s T212 nazaj na N26 zastonj?

Ne vem zakaj ne bi bilo? :thinking:
P.s. sam si v tej smeri še nisem nakazoval, ampak ni nobenih provizij.

1 Like

Mogoče bo najbolje, če sam prebereš cenik in pogoje poslovanja.
Tudi neznancem na forumu ne gre slepo zaupati.

Moraš prijaviti za leto 2020. zaradi tega ker se kot dan izplačila šteje ta 30. ko je podjetje nakazalo dividendo tvojemu brokerju.

1 Like

Tole je odgovor s FURS-a:

Spoštovani!

V zvezi z vašim dodatnim vprašanjem, sporočamo, da ste pravilno razumeli, da se za preračun dividend iz tuje valute v evre, upošteva datum izplačila dividende pri izplačevalcu dividend, ker je na ta datum vaš posrednik prejel dividende. Datum knjiženja dohodka pri posredniku ali datum reinvestiranja, ni pravilen.

1 Like

Po tečaju banke Slovenije moraš preračunavat.

Ja ampak trade 212 ima tečaj tudi do 0,7787 medtem ko je ECB vedno preko 1,0896 primer, pri večjih vsotah se to kar pozna. Imam okoli 3000 evrov davka.

Koliko vidim na spletni strani N26 vsa vplačila v katerikoli valuti so brezplačna. Torej brezplačno je torej nakazilo z N26 na T212 in bi moglo biti tudi v obratni smeri.

Compare Bank Accounts & Plans — N26 Europe

1 Like

Hej, super. Hvala za tole.

Mi morda zna kdo pomagat pri tem kakšen je tuji davek izplačila dividend?
V history vidim samo tole - po čem izračunam tuji davek?

Zivjo, mi lahko kdo pove svoje izkusnje pri nakazovanju denarja iz N26 na T212 preko SEPA obrazca? Vam je slo vse vedno lepo cez? Nakazujete v EUR?
Jaz sem 2dni nazaj dal transakcijo in zdaj je ze 2,5dni mimo in denarja ni na T212. Koliko casa vam ponavadi traja da se prikaze na racunu?
Kaj vse uporabite od podatkov pri izpolnjevanju SEPA? (Jaz sem samo, ime podjetja, TRR podjetja in mojo referencno stevilko).

Pri meni je 5x prišlo nakazilo na T212 v manj kot 24 urah, v EUR.
Preveri da ni šlo nakazilo na ISA account, to se je meni zgodilo prvič.

Živjo, T212 ISA a je to isto kot CFD? Ker v aplikaciji imam samo: 1. INVEST in 2.CFD. pod CFD mi tudi ni novih nakazil. Se ukvarjam z N26, ki pravijo da je šlo čez in T212, ki mi še niso odpisali. Je zdaj pa že 3 delovne dni mimo. :confused:

Živjo, Ne vem če je bil email z dokazili povod ampak po 3h dneh sem dobil denar nakazan na T212. Če se še komu zgodi podobno dajem v vednost da sem iz N26 preko SEPA obrazca dobil nakazano na T212 malo čez 3 delovne dni, Če preberete pa v opisih garantirajo pa 1-2 delovna dni :slight_smile: Važno da je prišlo. Panika po tretjem dnevu :slight_smile:

1 Like

Pod CFD je bilo, se opravičujem, sem narobe napisal prej.
ISA je samo za UK rezidente.