Zanima me a je kdo imel situacijo splita ali revers splita delnic ter kako se to vpisuje pri prijavi davka v primeru prodaje delnic? Namreč kupil si eno količino po določeni ceni potem si zaradi splita imel več ali pri rivers splitu manj delnic. A je imel kdo takšen primer?
Ja, vse vnose pred splitom si moraš preračunat in jih vnesti, kot po splitu.
Hvala na odgovoru. Se pravi v primeru reverse splitu ko se število delnic zmanjšuje ter recimo 4 delnice postanejo 1 moraš število kupljenih delnic deliti s 4 in ceno po kateri so kupljene pomnožiti s 4, pri splitu je glih obratno a ne? Kaj uporabiš kot dokazilo za davčno da je prišlo do splita delnic? Najbrž zadostuje odlok podjetja, ki se dobi na njihovi spletni strani?
Tako, ja. Pa tudi ko vneseš št. delnic, moraš vnesti splitu primerno količino.
Jaz nisem nič prilagal, če bodo kaj potrebovali, me bodo verjetno kontaktirali.
Če ima morda kdo, kakšne izkušnje iz preteklih let, naj se javi!
Ja razumem. Recimo če si kupil pred splitom 100 delnic po 4USD in so naredili zmanjšanje števila delnic reverse split recimo 1 proti 4, dejansko ko prodaš po splitu vpišeš v davčno napoved da si kupil 25 delnic po ceni 16USD a ne? Imam glih te dni en takšen primer pa ne bi samo zaradi splita in davkarije prodajal delnice
Pri T212 ne dajo tega podatka kar je totalno neprofesionalno. V bistvu moraš pogledati na spletni strani podjetja ali recimo na nasdaq-u koliki je dejanski znesek dividende, ki jo je podjetje izplačalo. Razlika med tem in prejetim je za USA podjetja 15% in to je dejansko davek plačan v tujini. Če si dobil enak znesek kot je dividenda podjetja potem tuji davek ni plačan.
Ta podatek je v izvozu dividend v CSV.
A je kdo mogoce naredil konverter iz T212 formata v edavki XML?
Jaz nimam veliko tradeov ampak lahko poskusim narediti kaksno skripto katera bi naredila transformacijo…
Res je da imam 5-6 dni za tole
Škoda, ker se nisi javil en mesec nazaj. Sam sem imel preko 800 ročnih vnosov.
Na željo uporabnika na Slo-Tech, posredujem povezavo za uvoz XML-ja v eDavke. Sam sem sicer že ročno vnesel, morda pa pride komu prav.
Objava iz Slo-Tech:
Pozdravljeni, sem študent in sem se ukvarjal z avtomatskim nalaganjem trading 212 .csv datotek v eDavki xml. Imam prototip programa ki ga z veseljem zastonj(ja, v sloveniji še obstaja radodarnost) delim z vami če vam bo prihranilo delo. Navodila in več informacij najdete na: https://vemkajze.wixsite.com/trading212…. Lep pozdrav, upam da funkcionira
Program je preveden v *.EXE datoteko, tako da se sama vsebina kode ne more videti. Vsi, ki boste program uporabili, se morate zavedati, da program lahko pošlje podatke o vaših naložbah, višini sredstev in ostale podatke, ki jih boste vnašali v eDavke, ustvarjalcu programa. Prav tako lahko program vsebuje drugo zlonamerno kodo, tako da se vsak odloči, kakšno tveganje bo sprejel z uporabo programa.
Ni pa nujno, lahko je program bp.
Res je. Predlagam vsakemu, ki bo uporabil naj stopi z ustvarjalcem programa v kontakt. Na spletni strani je tudi njegov mail. Sicer zgleda pošten, ampak se strinjam, nikoli ne veš.
Eno vprašanje. Ko se odda davčna napoved preko e-davki, ali je prijava dokončno oddana davčni ko je v mapi Vloženo?
NE, ko klikneš na gumb Podpis in vpišeš CAPTCHA kodo.
To sem naredil. Ampak ko podpišeš in vpišeš tisto kodo ti dokument gre iz mape Osnutki v mapo Pripravljeni, takrat to še ni v mapi Vloženi dokumenti. Milim da se mora še enkrat podpisati in vpisati tista koda, kako bi bilo do konca vloženo. A ima še kdo kakšen info ali na davčno klicati?
Preverjeno na davčni. Dokumenti ko so v mapi Vloženo na E davki so pravilno oddani. Če se dokument nahaja v mapi Osnutki ali Pripravljeno dokument ni še uradno oddan. To pravim ker se pri meni zgodila to, da ko sem prvič podpisal dokument in vpisal tiso kodo je dokument šel iz mape Osnutki v mapo Pripravljeno. Potem sem moral še enkrat ponoviti postopek podpisovanja in je šele takrat dokument uradno bil oddan in je bil prestavljen v mapo Vloženo.
Glede na prihajajočo provizijo za konverzijo valute, me zanima v kakšni valuti imate račun: v EUR ali USD?
Kje pa si opazil, da se obeta provizija za konverzijo?
Jaz imam račun v EUR.
EUR.
V nekoliko drugačni obliki se ponavlja zgodba z Degiro. Ko broker pridobi dovolj novih uporabnikov narase cena storitev in upade kakovost.
V primeru večjega trgovalnega računa postane IB najboljša izbira po razmerju cena/kakovost.